Tim iz sjenila Istra savjetuje glede zavjesa

Tim iz sjenila Istra savjetuje glede zavjesa

Drvene rolete u mnogome se razlikuju od metalnih mini zavjesa nalik na žilet, dizajner interijera iz New Yorka koristi ih za stvaranje ljupkog i pomalo zavodljivog raspoloženja u sobi. Upravo zbog inovacije i raznih ideja sjenila Istra vole malo proučiti što i kako rade i preferiraju njihove kolege na zapadu.

Zastori od drva su bezvremenski. Uvijek razmišljamo o onom romantičnom trileru iz 1980-ih American Gigolo s Richardom Gereom koji stoji u svom stanu na zalasku sunca, a horizontalne rolete bacaju one legendarne sjene na njegovo lice.

Naš omiljeni i najčešće korišteni dodatak za prozore su zavjese. Skloni smo više jednostavnim i elegantnim – obično bijelom platnu – jer izvrsno upotpunjuju prostor bez davanja previše izjava, kaže dizajnerica iz sjenila Istra s kojom smo razgovarali. Zavjese rade s gotovo svakim prostorom, bez obzira na njegov stil ili shemu boja. Postoji nešto elegantno, ali pristupačno u ovim zavjesama zbog čega se soba čini potpuno svježijom. Još jedan način izrade plisiranih zavjesa: ove u viktorijanskom stilu dolaze s nekim detaljima od čipke.

Ne postoji ništa što čini prostor sličnim zavjesama, a jednostavna zavjesa za mene završava prostor na najelegantniji način. Volim klasični nabor bez ukrasa, nije previše tradicionalan i nije previše moderan. Volimo upariti jednostavne siluete s modernom brončanom karnišom kako bi u prostor unijeli dašak glamura – iz sjenila Istra nas je tako savjetovao tim stručnjaka.

Dizajnerica interijera iz sjenila Istra također se zalaže za jednostavne lanene zavjese. Lanene zavjese su nevjerojatno bezvremenske, a ponuđene neutralne boje su najbolje od najboljih. Ona dodaje: „Zauvijek sam zaljubljena u prozračni osjećaj i teksturirani izgled lana dok sunce sja kroz ovu tkaninu.“ Možda ovaj stil nije baš za svakoga i možda vam se čini čudno već na prvu dok čujete da lan ide na prozore, ali prvo se uvjerite u živo kako to izgleda prije nego donesete konačni sud – savjetuju iz sjenila Istra svoje kupce.