Što sve Nespresso nudi kad su u pitanju različita prženja kave

Veliki sam ljubitelj kave, pa mi je bilo zadovoljstvo nedavno pročitati informacije koje je Nespresso napisao u svojoj maloj brošuri zašto se svaki Nespresso razlikuje od drugoga  po čemu to točno se razlikuje.

Tako Nespresso navodi na samom početku da u stvari ne postoji definitivan odgovor na to koje je prženje najbolje za crnu kavu, jer različita prženja mogu istaknuti različite okuse i arome zrna kave.

Međutim, Nespresso navodi neke opće smjernice kad je prženje kave u pitanju:

  • Lagano pečenje najsvjetlije je boje i ima najviše kiselosti i svjetline. Nastoje sačuvati izvorne karakteristike podrijetla kave, poput cvjetnih, voćnih ili biljnih nota. Također imaju najviše kofeina od svih pečenja. Ako volite složenu i živahnu šalicu crne kave, mogli biste uživati u laganom prženju koje Nespresso nudi u nekim svojim proizvodima.
  • Srednja pečenja su najčešća i najpopularnija pečenja za kavu u svijetu općenito. Imaju uravnotežen okus, miris i kiselost te su prikladni za većinu načina kuhanja. Imaju smeđu boju i glatku teksturu, a mogu imati neke naznake karamele, čokolade ili orašastih plodova. Ako volite klasičnu i svestranu šalicu crne kave, mogli biste uživati u srednje prženoj – a i za nju Nespresso ima nekoliko izbora koje nudi.
  • Tamna pečenja su najtamnije boje i imaju najviše gorčine. Imaju sjajnu i masnu površinu i okus dima, pečenog ili zagorjelog. Imaju tendenciju prikrivanja izvornih karakteristika podrijetla kave i imaju manje kofeina nego lakše pržene kave. Ako volite odvažnu i intenzivnu šalicu crne kave, mogli biste uživati u tamno prženoj kavi.

Naravno, ovo su samo generalizacije, a možda ćete pronaći iznimke ili varijacije ovisno o zrnu kave, procesu prženja i vašim osobnim preferencijama. Najbolji način da saznate koje pečenje vam se najviše sviđa je da isprobate različita i usporedite ih – a Nespresso stvarno nudi izbor svega navedenoga i ne bi vam trebalo biti teško napraviti usporedbu.

Što sve Nespresso nudi kad su u pitanju različita prženja kave